Ham Kakao Nedir? Neden Bu Kadar Sağlıklı?

19-05-2020 10:38
Ham Kakao Nedir? Neden Bu Kadar Sağlıklı?


Gıda Sektöründe Kakaonun Geldiği Son Nokta


Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle gıda sektöründe de birtakım yenilikler gözlendi. Buna bağlı olarak geliştirilen katkı maddeleri ve sentetik aromalar birçok gıdada yerini almaya başladı. Genellikle ürünün raf ömrünü uzatmak ya da lezzetini arttırmak için yardımına başvurulan bu sağlığa zararlı maddeler, maliyet girdilerinden kaçmak ve kolay yoldan üretim yapmak için gıda ürünlerine eklenmekte. Doğal olmayan bu katkı maddeleri ve kimyasal içerikler uzun vadede insan sağlığını tehdit ediyor; dolaylı da olsa doğaya zarar veriyor.

Zararlı olan kimyasal içerikler en çok kakaolu ürünlerde karşımıza çıkmakta. Çünkü kakao, dünyada belirli noktalarda üretilen, özel bir tropik iklim isteyen, üretilmesi ve yetiştirilmesi meşakkatli bir bitki. Hasadı, işlenmesi, öğütülmesi derken, işin içine tedarik süreci, ulaşım gibi konular girdikçe maliyeti epey fazla bir olan bir ham maddeye dönüşüyor. Günümüzde gıda firmaları bu masrafları azaltmak adına, kakaonun kendisini kullanmak yerine kakao aroması veren birtakım yapay maddelerden yardım alıyor. Rafine şeker, palm yağı, trans yağ, margarin, glüten gibi katkı maddeleri yüzünden besleyiciliğini kaybeden kakao ise sağlığa faydadan çok zarar vermeye başlıyor. 

Ham Kakao Neden Önemli?

Çok bilinir değilse de Kakao vücut için faydalı birçok özelliğe sahip. Stresi azaltan ve insanları psikolojik olarak rahatlatan kakao, etkili içeriğiyle endorfin hormonunu harekete geçiren en önemli gıdalardan. İçerdiği kalsiyum minerali sayesinde kemikleri güçlendiriyor; güçlü bir antioksidan olduğu için kanserle mücadelede de önemli bir rol oynuyor. Az bilinen bir özelliği ise bakır mineralini bolca bulundurması. Bu sayede kakao, demirin kolayca absorbe edilmesini sağlayarak kalp ve damar sağlığına olumlu katkılar sağlıyor. Harici kullanımda ise cildi nemlendiriyor ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan özel bir kalkan vazifesi görüyor.

Yukarıda faydaları sıraladığımız bu özel bitki, elbette doğal ve en saf haliyle tüketilmeli. Bu şekilde en fazla verim alınırken tam bir besleyicilik sağlanabilir. Ham kakaoya burada büyük bir parantez açmamızın zamanı geldi. Ham Kakao, şeker, yapay aroma veya benzeri bir katkı maddesi eklenmemiş, kakaonun en saf halidir. Ham Kakao, hiçbir ısıl işleme maruz kalmadan, kimyasal ve benzeri maddeler eklenmeden, toplandığı gibi geleneksel yöntemlerle öğütülür ve taptaze saklanır. MıstıkFıstık kakaolu ezme ürünlerimiz ise ham kakao içerdikleri için bu kadar lezzetli, besleyici ve sağlıklı. 

MıstıkFıstık'ta Ham Kakaolu Nefis Ezmeler

Doğal olana ulaşmak elbette zor bir süreç. Üretici ve tüketicinin birbirlerine karşılıklı güven duymaları çok önemli. Tüketici tarafında gereken tüm çaba gösterilse de asıl iş üretici tarafa düşmekte. Bu konuda, en doğal içeriklerle oluşturulan, üretimi bizzat tarafımızdan gerçekleştirilen faydalı ek gıdalarla tüketicinin her zaman yanında olduğumuzu vurgulamamız gerek. MıstıkFıstık firmamız, yılların verdiği birikimle, meyve, kuru yemiş içeren özel takviye besinleri üretiyor, taptaze ve katkısız olarak evlerinize ulaştırıyor. Bağışıklığı güçlendiren, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayan, bünyeyi hastalıklara karşı daha güçlü kılan Ham Kakaolu Fındık Ezmesi ve Ham Kakaolu Fıstık Ezmesi ürünlerimiz ürün gamımızda sizi bekleyen katkısız lezzetlerimiz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.