Fıstık Ezmesini Kaşıklamak Dışında Başka Nerelerde Değerlendirebilirsiniz?

07-05-2020 17:52
Fıstık Ezmesini Kaşıklamak Dışında Başka Nerelerde Değerlendirebilirsiniz?



Fıstık Ezmesiyle Yapılacak Birbirinden Güzel Aperitif Önerileri

Protein bakımından zengin içeriğe sahip olan fıstık ezmesi özellikle sporcuların beslenme öğünlerinde yer alan önemli bir takviye gıda olarak karşımıza çıkıyor. Kalp sağlığını koruyan ve insan vücudunda şeker hastalığı oluşum riskini en aza indirgeyen yer fıstığı, katkı maddesi olmadan doğal şekilde tüketildiği takdirde vücut için şifalı bir yemiş haline gelmekte. Fıstık Ezmesi ise fıstığın en lezzetli hali olduğu için, ona duyulan ilgi yemişine duyulan ilgiden çok daha yüksek. Üstelik tam bir enerji deposu olan fıstık ezmesi, içeriğindeki doymamış yağlar, potasyum, magnezyum, demir, çinko , protein, E ve B6 vitamini ile tam bir şifa kaynağı. Türk kahvaltılarında yerini yeni yeni almaya başlayan fıstık ezmesi, çoğunlukla öğünlerde ekmeğe sürülerek ya da kaşıklanarak tüketiliyor. Ancak, dünya mutfaklarında fıstık ezmelerinden yardım alınarak yapılan birçok yemek ve hamur işi mevcut. Eğer mutfağınızda MıstıkFıstık imzalı; yapay aroma, koruyucu, glüten, rafine şeker gibi zararlı bir madde içermeyen özel bir fıstık ezmesi kavanozunuz varsa, onu kaşıklamak yerine hem damaklara hem de görsel duyulara seslenen fıstık ezmeli sağlıklı atışmalıklar hazırlayabilirsiniz. Üstelik, MıstıkFıstık tarafından özenle üretilmiş limonlu, ham kakaolu, portakallı, keçiboynuzu ve chialı ya da ballı fıstık ezmesi ürünlerinden herhangi birini kullanarak tariflerinize özel bir aroma katmanız da mümkün.

Kendi atıştırmalık tariflerinizi de kolayca oluşturabileceğiniz fıstık ezmesi ile, fıstık ezmeli kurabiyeler, bisküviler, kekler, dondurmalar, wafflelar ve sufleler hazırlayabilirsiniz. Fıstık ezmesi ayrıca, alternatif bir pasta kreması olarak da iyi iş görecektir. Sizler için seçtiğimiz fıstık ezmeli tariflerimizle çay ve kahve saatlerinizi süsleyebilir, sağlıklı atıştırmalıklarınızın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Fıstık Ezmeli Yulaf Toplarıyla Kahve Keyfinizi Katlayın

Hem hafif hem sağlıklı! MıstıkFıstık’ın doğal içeriklere sahip fıstık ezmesi ve yulafın buluşmasıyla elde edilen enfes bir atıştırmalık. Sadece 5 malzemeden oluşan ve 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Fıstık Ezmeli Yulaf Toplarının özel tarifi aşağıda.

Porsiyon: Yaklaşık 12 Top

Malzemeler:

1 su bardağı yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı silme kakao

2 tatlı kaşığı MıstıkFıstık Fıstık Ezmesi

2 yemek kaşığı pekmez (tercihe göre meyve şurubu)

2 yemek kaşığı süt (Vegan içerik tercih edecekseniz soya sütü)

Yapılışı:

Yulaf ezmesini rondodan geçirin. Rondonun bıçağını çıkarıp aynı kabın içine kalan bütün malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımınızı küçük toplar halinde elinizde yuvarlayın. İsteğe göre bu küçük topları dövülmüş fındık, fıstık ya da hindistan cevizi rendesine bulayabilirsiniz. Dilerseniz tarifteki kakao ve sade fıstık ezmesi yerine bu 2 malzemeyi de en doğal şekilde içeren MıstıkFıstık Ham Kakaolu Yer Fıstığı Ezmesi ürünümüzü kullanabilirsiniz. 

Fıstık Ezmeli Pancake

O, krep ya da akıtma olarak da bilinen, kimsenin hayır diyemediği bir lezzet. Kahvaltıların seviyesini arşa çıkaracak ve sizi evin gurmesi haline getirecek pancake tarifimiz ise şöyle:

Malzemeler:

1 adet orta boy yumurta

155 gr un

250 ml süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı ay çiçek yağı (Tost makinesi ya da tavanın yüzeyini yağlamak için)

Sos olarak MıstıkFıstık Fıstık Ezmesi Çeşitlerinden dilediğiniz bir tanesi

Yapılışı:
Unu, kabartma tozunu, tuzu ve şekeri birlikte eleyin. Yumurtayı sütle birlikte çırpın. Un karışımını sütün içerisine yedirerek alttan üste doğru karıştırın. Kullanacağınız tavayı ya da tost/waffle makinesini hafifçe yağlayın, ısıtın. Pancake karışımından yarım kepçe kadar ısınan yüzeye dökün. Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin. Bir süre daha pişirip servis tabağına alın. MıstıkFıstık Fıstık ezmesi çeşitleriyle pişen pancakelerin aralarını doldurarak mükemmel pancake tepeleri oluşturabilirsiniz. Üzerine meyve parçacıklarıyla süsleme yapmanız da mümkün. 

Kalorisi Sandığınızdan Daha Az, Fıstık Ezmeli Eşsiz Bir Sufle

Hem sağlıklı hem çok lezzetli. Peki, tatlı krizlerini bastıran ve kahvenin yanına çok yakışan sufleyi fıstık ezmesiyle yapmayı denediniz mi? Göz açıp kapayıncaya kadar biten ve dibi sıyrılan nefis sufle tarifimiz aşağıda…

Malzemeler:

3 adet yumurta

1/2 (yarım) su bardağı şeker

1/2 (yarım) su bardağı un

80 gr bitter çikolata

50 gr tereyağı veya margarin

Mıstık Fıstık Fıstık Ezmesi

Kakao

Sıvı yağ

Yapılışı:
Tereyağı ateşte eritilir, üzerine çikolatalar eklenir. Malzeme tamamen eriyene kadar orta ateşte karıştırılır. Bu arada karıştırma kabına yumurta ve şeker alınır. Çırpılan yumurtalara tavadaki sos ilave edilir. Un da eklendikten sonra suflemiz hazır. Sufle kapları güzelce yağlanıp içlerine kakao serpilir (kakao kabın her yerine bulanmış olmalı). Kaplara birer kepçe sufle harcından koyulur. 1 tatlı kaşığı MıstıkFıstık fıstık ezmesi eklenir ve harçla üzeri kapatılır. Fırın 200 °C’ye ayarlanır, sufleler 8 dakika pişirilir ve fırından alınır. Serviste ters çevrilip üzerine pudra şekeri serpilir. Daha sert yapıda sufleler isterseniz pişme süresinde 1 ya da 2 dakika ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.