Fıstık Ezmesini Böyle Denediniz Mi?

14-07-2020 12:11
Fıstık Ezmesini Böyle Denediniz Mi?

 

Yemeye Doyamayacağınız Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifleri

"Fıstık ezmesinin her türlüsüne bayılırım!” diyenlerdenseniz, sizlere önereceğimiz tarifler fazlasıyla hoşunuza gidecektir. Akşam üzeri beş çayı yaparken, konuklarınızı ağırlarken veya canınız tatlı ama hafif bir şeyler çektiğinde pratik bir şekilde hazırlayacağınız eşsiz kurabiyeleriniz MıstıkFıstık fıstık ezmeli olsun.

Fıstık Ezmeli Fit Kurabiye

Fıstık ezmesi, içerdiği besinler bakımından oldukça sağlıklı ve enerji veren bir yiyecektir. Bundan dolayı, eğer spor yapıyor veya sağlıklı beslenmeye önem veriyorsanız, katkı maddesi ve şeker içermeyen MıstıkFıstık Fıstık Ezmelerini gönül rahatlığı ile küçük atıştırmalıklarınıza ekleyebilirsiniz.

İçi yumuşacık fıstık ezmesi, dışı çıtır çıtır kurabiye...

Malzemeler

Kurabiye için:

·½ su bardağı MıstıkFıstık Fıstık Ezmesi

·½ su bardağı bal (bal yerine MıstıkFıstık ballı fıstık ezmesi kullanabilirsiniz.)

·1,5 su bardağı badem unu

·1 yemek kaşığı mısır nişastası

·3 yemek kaşığı ham kakao

Dolgusu için:

·½ su bardağı MıstıkFıstık fıstık ezmesi

·2 yemek kaşığı bal

·3 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı:

1. Fıstık ezmesi ve ballı fıstık ezmesini bir kasede bir araya getirip karıştırın. Bu karışımın içerisinde sırayla kurabiye malzemelerini ekleyin ve karışım homojen bir kıvam alana kadar bir splatula yardımı ile karıştırın ve hamur haline gelene kadar bu işleme devam edin. Elde ettiğiniz hamuru dinlenmesi için 30 dakika buzdolabında bekletin.

2. Kurabiye hamurunda olduğu gibi dolgu malzemelerini de bir kase içerisinde karıştırıp homojen hale gelince 30 dakika buzlukta soğumaya bırakın.

3. Buzdolabından beklettiğiniz hamuru, yağlı kağıt üzerinde 1cm kalınlığında açın. Şekillendirici veya bir bardak ile hamurunuzdan yuvarlak kalıplar çıkarın.

4. Kestiğiniz kalıpları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika boyunca pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

5. Soğuyan kurabiyelerin üzerine fıstık ezmeli dolguyu ilave edin ve bir diğer kurabiyeyi onun üzerine kapatın. MıstıkFıstık Fıstık Ezmeli Fit Kurabiyeniz afiyetle yemeniz için hazır!

Fıstık Ezmeli Yaban Mersinli Kurabiye

Hafif lezzeti ile gününüzü tatlı hale getirecek, kıtır kıtır kıvamı ile damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak Fıstık Ezmeli Yaban Mersinli Kurabiyeler, bir fincan çay veya kahvenizin yanına fazlasıyla yakışacaktır.

Malzemeler:

·1 su bardağı tam buğday unu

·4 çorba kaşığı süt

·3 yemek kaşığı MıstıkFıstık fıstık ezmesi

·2 yemek kaşığı MıstıkFıstık ceviz içi

·10 adet MıstıkFıstık yaban mersini

Hazırlanışı:

1.Yaban mersinlerinizi rondodan geçirerek püre kıvamına getirin. Pürenin içerisine süt ve fıstık ezmesini ekleyin ve karıştırın.

2.Elde ettiğiniz karışımın içerisine buğday unu ve cevizi ekleyerek hamur kıvam alana karıştırın.

3.Hamurdan kopardığınız küçük parçalara şekil verip, üzerine yaban mersini ya da parça çikolatalar ekleyebilirsiniz.

4.Küçük kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerinizi dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.

MıstıkFıstık Ürünlerinde Ayrıcalıklı Lezzetler

Tariflerinize tat katacak, yumuşacık dokusu ve yoğun tadı ile damaklarınızı şenlendirecek Fıstık Ezmesi Çeşitlerine, Mistikfistik.com adresinden kolaylıkla ulaşabilir, MıstıkFıstık geniş ürün yelpazesini yakından inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.