Fıstık Nasıl Depresyonla Mücadeleye Yardım Eder?

17-01-2022 15:07
Fıstık Nasıl Depresyonla Mücadeleye Yardım Eder?

Fıstık Nasıl Depresyonla Mücadeleye Yardım Eder?

Depresyona karşı fıstık kullanımı, bu besinin değerleri baz alındığında depresyonu önlemekte çok fazla etkili olduğu söylenebilir. Fıstığın içeriğinde E, B6 ve B9 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca sağlık açısından oldukça etkili olan mineral ve asitleri içeriğinde bulundurmaktadır. Fıstık depresyonun önlenmesinde önemli bir yeri bulunan triptofan maddesini içermektedir. Bilindiği üzere bu madde düşük serotonin seviyesini yükseltmeyi başararak, depresyon riskini azaltmaya olanak sağlar. Ayrıca kişinin mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesine yardımcı olur. Düzenli bir şekilde fıstık tüketildiğinde, depresyonun meydana getirdiği olayların ve durumların etkileri daha az hissedilmeye başlanacaktır.

Fıstığın Yararları Nelerdir?

Fıstık sevilen kuruyemişler arasında yer almaktadır. Birçok türü bulunur ve hepsinin ayrı ayrı faydaları bulunur. İçerisinde çok sayıda antioksidan, mineral ve vitaminler yer almaktadır. Besin değerlerinin bu denli yüksek olması, insan sağlığına olan katkılarını arttırmaktadır. Bu sebepten ülkemizde en çok tüketilen kuruyemişler arasında sayılabilir. Fıstığın yararları açıklanacak olursa;

·Fıstık içeriğinde yer alan polifenolik asitler sayesinde stresi önemli ölçüde azaltmaktadır. Stresin artmasına bağlı olarak oluşabilen rahatsızlıkların bu şekilde önlenmesine yardımcı olmakta ve ileride oluşabilecek büyük hasarlara neden olan hastalıkların çıkmasının önüne geçmektedir.

·Haftada iki kaşık fıstık ezmesi tüketmek, kadınlarda çok sık rastlanan kolon kanserinin önlenmesinde oldukça etkili olmaktadır. Kolon kanserinin önüne geçmek ve bu hastalığa neden olabilecek etkenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için fıstık tüketimine önem verilmesi iyi bir tercih olabilir.

·Mide kanserinin önlenmesi konusunda da yararları olduğu bilinmektedir.

·Düzenli olarak günde bir iki tane ve haftada bir avuç olacak şekilde fıstık tüketmek, safra kesesinde meydana gelebilecek taş oluşumlarının önüne geçmektedir.

·Fıstık depresyon rahatsızlığının önüne geçmekte ve gelişebilecek sinir sistemi hastalıklarını önlemektedir.

·Sağlıklı bir kuruyemiş olan fıstık, kilo vermeye yardımcı olan besinler arasında yer almaktadır.

·Fıstık değerleri dikkate alındığında, kan şekerini dengeleyen bir besin değerine sahiptir

·Fıstığın içeriğinde bulunan resveratrol maddesi kalp krizi ve inme durumlarının oluşmasını önlemeye yardımcı olmaktadır. Düzenli bir kullanım sağlandığında bu rahatsızlıkların oluşumu, en aza indirgenmiş olacaktır.

·Kolesterol rahatsızlığı olan hastalar düzenli bir şekilde fıstık tükettiklerinde, kötü kolesterolün düştüğünü ve iyi kolesterolün yükseldiğini görebilirler. Fıstık, kolesterol üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Fıstığın Bağışıklığa Etkisi Nedir?

Fıstığın bağışıklığa etkisi içerdiği vitamin, mineral ve aminoasitler açısından oldukça fazladır. Özellikle kış aylarında düzenli olarak fıstık tüketimi birçok hastalığın ve rahatsızlığın önüne geçmektedir. Günde 3-4 adet fıstık tüketmek, kanserli hücrelerin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir duvar oluşturmaktadır. Vücudu zararlı olan tüm hastalıklara karşı koruyarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kuruyemişler besin değerleri dikkate alındığında kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi kronik rahatsızlıkların belirtilerinin en aza indirilmesi konusunda etkili bir koruyuculuk sağlamaktadır. Fıstık içeriğinde yer alan E vitamini sayesinde bağışıklığı önemli ölçüde artırmaktadır. Vücuda bir koruma kalkanı oluşturarak, oluşabilecek hastalıkları önlemektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.